Vill ha fiber

2022-09-04

Ny information finns under Nyheter

Klicka på Nyheter i menyn ovan eller här Svennebybottnafiber.se/nyheter

Frågor och svar finns här svennebybottnafiber.se/fragor-och-svar-om-fiberutbyggnaden

Svenneby Bottna Fiberförening bygger ut.

Svenneby Bottna Fiberförening bygger ut fibernätet i ditt område, nu finns chansen att beställa fiber.

Nu bygger vi ut i Långskärsdalen, längs Svenneby Häradsväg, i Solbräcke, Ulseröd och utmed Skredsviksvägen och eftersom vi bygger till många på en gång så blir det billigare för alla.

Beroende på hur många som vill ha fiber så kommer priset per anslutning att hamna mellan 21000:- och 27000:-

Beställ fiber

Du beställer fiberanslutning via vårt anmälningsformulär här länk till anmälningsformulär

Viktigt att du anmäler intresse

Även om du i stunden känner dig osäker till att fiberansluta huset är viktigt att du anmäler ditt intresse länk till anmälningsformulär så att vi har rätt kontaktuppgifter, så att vi fortlöpande kan hålla dig informerad om projektet.

Du blir delägare

Svenneby Bottna fiber är en ekonomisk förening som ägs av oss som har en fiberanslutning, idag är det knappt 400 medlemmar. Det är långsiktig bra affär att själva äga fibernätet. Fibernätet har mycket lång teknisk livslängd (>40år), har en mycket låg underhållskostnad och kommer alltid att vara överlägset i pris och prestanda jämfört med alla andra bredbandsalternativ på marknaden – fiber är kungen på bredbandsmarknaden.

Vad kostar det?

Priset per anslutning kommer hamna mellan 21 000- och 27 000 kronor beroende på hur många som vill ha en fiberanslutning. På www.svennebybottnafiber.se/villhafiber ser du vilka områden som är aktuella för utbyggnad och en preliminär skattning av hur många beställningar som behövs för att nå olika prislägen. Så prata gärna med dina grannar i området så att intresset blir stort!

När blir det klart

Nu samlar vi beställningar och intresserade. Efter sommaren kommer utbyggnad att börja, med start i de områden med störst intresse. Planen är att utbyggnad i området på kartan skall vara klart till halvårsskiftet 2023.

Internet och TV

Fiberföreningen har gruppavtal med Telia, för 384:- i månaden får du internet och Telia TV lagom med över 20 kanaler varav tre norska. Det går såklart bra att ha något annat i sladden.

Hur fungerar det?

Nu håller vi på med planering och insamling av intresse. Grävandet kommer i gång under 2022 och vi kommer gräva ända in till huset.

Alla fastighetsägare i området fick ett brev med information den 4 april

Projektet kommer bygga i området som visas här bredvid, men självklart välkomnar vi alla som vill ha en fiberanslutning.

Mer information kommer på denna sida när vi har den.

Är du intresserad, anmäl dig här eller ring Pelle Persson 0702-406611 om du har några frågor.

Länk till anmälningsformulär