Nu är vi igång

Nu är vi igång, fler skall få fiber i Svenneby Bottna.

Under veckorna fram till jul, vi hoppas på fint väder, kommer vi jobba hårt med att bygga ut vårt fibernät. Till att börja med kommer vi göra så att vi kan ansluta fler genom att förstärka och bygga ut kapaciteten i nätet. Därefter kommer vi ansluta hus i Ulseröd, Solbräcke och Rinnaren.

Vill du åxå ha fiber? Hör av dig till Pelle Persson på 0702-406611 så löser vi det!

Telia och Viasat osams om TV-kanaler

Telia och Viasat håller på och förhandlar om innehållet i det TV-paket som vi har, Telia Lagom. Vad det verkar för tillfället så är de inte helt sams, men de har till den siste september på sig att bli sams.

Telia har en sida med information för er som är intresserade telia.se/tvinfo

Bilden här bredvid är nog inte helt aktuell men är den jag hade

Utbyggnaden av fiber går in i nästa fas

Vi har nu fått in ett ganska bra intresse för en utbyggnad av fibernätet i Svenneby-Bottna.

Nästa steg för att komma vidare är att skicka ut anslutningsavtal, detta kommer vi göra i omgångar per delområde. Alla som anmält intresse för fiberanslutning kommer få mer information per e-post.

Vi vet inte ännu inte den exakta kapitalinsatsen för fiberanslutningen. Det kommer att ligga mellan 21- och 27 tusen kronor och med det blir du då delägare i förening som har mycket god ekonomisk ställning.

Vi återkommer med priset när beställningarna kommit in och vi ser hur lågt vi kan pressa det. Det beror mycket på hur många som hänger på. Du kan alltid ångra din beställning fram till en tidpunkt som kommer att avisera senare.

Nätet behöver kapacitetsförstärkningar och det är viktigt att alla nu bidrar till denna förstärkning för att boende, företag och sommargäster ska kunna fortsätta att trivas i Svenneby Bottna. Det är bara fiberföreningen som investerar i det fasta nätet i Svenneby Bottna. De stora teleoperatörerna gör det inte. Vi får visst bidrag för utbygganden från Post och telestyrelsen med det beror på antalet anslutna kunder. Annars måste vi klara detta själva!

Vi var förutseende i att investera i ett fibernät redan 2014. Det har gett mycket nytta och nöje för våra medlemmar under det snart 10 år som nätet varit i drift. Högupplöslig TV var inte ens lanserad när fibernätet började byggas. Nu är 8K högupplöslig TV runt hörnet och säkert många andra spännande tjänster vi inte känner till idag men som vi kommer att ta för givet under de nästkommande 10 åren.

För nästa 10 års period kommer fibernätet att vara den mest effektiva bredbandslösningen för alla fastigheter när nya tjänster och integrationen med mobilnäteten nu kommer. Det vi ser framför oss är mobiltäckningen kan förstärkas i i vissa delar av Svenneby Bottna genom att använda det finmaskiga fibernätet för att mata mindre lokala mobilbasstationer. På sikt ser vi att 5G och 6G kommer in i hemmen för nya tjänster och då via fibern till huset. En del i kapacitetsförstärkningen är att nu ge fiberkapacitet till mobilmasten. Det är en god affär för föreningen.

Som sommarboende så är även din delaktighet i Svenneby Bottnas fiberutbyggnad viktigt för vår bygds utveckling. Fiber till din fastighet är en investering du inte kommer att ångra. Var med på att hålla Svenneby Bottna i framkanten. Du behövs. Häng på fibern nu. Det är rätt.

Hör gärna av dig om du har några frågor

Pelle Persson
0702-406611
info@svennebybottnafiber.se

En sida med frågor och svar finns här svennebybottnafiber.se/fragor-och-svar-om-fiberutbyggnaden/