Coronatider

Hej alla vänner.

Våren kommer med stormsteg, blåsippan lyser i backarna och årsstämman i vår fiberförening närmar sig.

Vår planering var att genomföra årsstämman den 26 april 2020 men, men, men…. säger bara Corona. Det blir ingen årsstämma den 26 april vi stryker detta datum och flyttar årsstämman till den 27 juni 2020. Vi hoppas att Covid-19 viruset då har dragit bort från vårt land och att vi alla har blivit immuna och skulle så inte vara fallet så kan vi förmodligen vara utomhus. 

Vi beklagar att vi flyttar årsstämman men vi finner detta vara bästa alternativet.

Svenneby Bottna Fiber Ekonomisk förening planerar årsstämma den 27 juni 2020  i Bottna sockenstuga

 

Kallelse kommer.

Nu får ni extra betänketid så hör av er till oss på enklaste sätt och berätta vilka förändringar du tycker att vi skall genomföra -kom med förslag!!!

Jag önskar att ni alla tar extra väl hand om er och hjälper de som tillhör riskgrupperna på de sätt som är möjligt.

Väl mött efter midsommar

Hälsar

Ola Gynäs

Två switchar ligger nere – åtgärdat

2019-12-22 08:50 Telia meddelar att två av deras switchar ligger nere. Det gör att max 48 anslutningar inte fungerar för tillfället. Gäller anslutningar med anläggningsnummer eller kundnummer som börjar på 3
Felsökning pågår.

2019-12-22 11:46 En omstart hjälpte. Switcharna är nu uppe och rullar igen. Allas anslutning bör vara uppe, ifall så inte är fallet, felanmäl till Telia

…läsning i hängmattan…

Sommaren och värmen anländ men byts ut då och då av en portion kalluft och lite regn vilket vi skall vara tacksamma för så att vi kanske slipper den extremtorkan som vi hade förra året.

Lagom till sommarens lata dagar så tänkte jag påminna om att vi kommer säga upp det anslutningsavtal vilket vi alla tecknade när vi hade bestämt oss för att beställa fiberanslutning. Informationen delgavs på årets stämma och vi lovade att återkomma i ärendet inklusive att vi ville publicera det nya avtalet som vi avser tillämpa.

Det nuvarande avtalet har fungerat bra under anläggnings- och uppbyggnadsskedet men saknar en hel del när nu anläggningen skall bibehållas, underhållas och få en långsiktig och bra förening.

Vi kommer under hösten (2019) att säga upp nuvarande anslutningsavtal och erbjuder samtidigt samtliga medlemmar att teckna ett nytt anslutningsavtal.

Det är ännu ingen brådska utan vi kommer ge oss alla god tid och möjlighet att komplettera med frågor. Vi har ännu inte beslutat vem ur styrelsen som skall leda arbetet men så fort detta är gjort kommer information även om detta.

Nuvarande anslutningsavtal

Kommande anslutningsavtal

Inom kort kommer även skärpta rutiner för betalning att tillämpas. När jag skriver denna inledning så måste jag framhålla att i huvudsak så har vi inga problem med utebliven betalning utan de allra flesta sköter sina betalningsrutiner perfekt men ibland uppstår diskussioner som inte gynnar föreningen. Vi kommer inom en snar framtid att införa rutiner för utebliven betalning som beskrivs i bilagan. Det är viktigt att framhålla, att föreningen, det är vi gemensamt och vi är så bra och starka som vi gemensamt orkar med.

Rutiner vid utebliven betalning

Arbetet med att ta fram en förvaltningsplan för fiberföreningen fortskrider och vi kommer redovisa detta arbete vid nästa årsstämma. Målet är att få kontroll på kostnader samt hitta bra möjligheter till förbättringar av vårt fibernät. Allt i syfte att få bättre och robustare fiberanslutning och få så låga framtida kostnader som möjligt.

Nu är det dags för bad så dyk i och njut av sommaren

Sommarhälsning

Ola Gynäs