……sommaren är kort…

...så se till att njut av varje dag!

Nu halkade vi ända in i juli innan jag satte mig ner för att författa ett sommarbrev till er. Det är ett par förändringar i styrelsen som kan vara bra för er att känna till. Det första är att Maud Lundgren är styrelsens nya kassör och vi tackar därför Bo G Wallin än en gång för ett bra arbete och hälsar vår nya kassör välkommen till en trevlig verksamhet.

Olav Lurås valdes in i styrelsen redan vid ordinarie stämma, så nu är styrelsen komplett och ny kompetens har tillförts oss.

Vårt styrelsearbete kommer inriktas på att utöka antalet medlemmar (och därmed anslutningar), fortsätta förvalta fibernätet på bästa möjliga sätt och säkra upp administrationen. Vårt arkiv kommer finnas på Hogane skola och inom en snar framtid kommer vi att upprätta en ny postadress och detta eftersom vi har fått möjlighet att sätta upp en postlåda på Hogane skola.

Vi håller naturligtvis tummarna för att nätet skall fungera problemfritt resterande del av verksamhetsåret. Det senaste avbrottet vi hade berodde på att ett nodhus batteribackup inte fungerade. Ställde till lite irritation men var snabbt åtgärdat.

Det är viktigt att du som medlem inser att även du måste ha batteribackup för att din fiberanslutning skall fungera vid strömavbrott.

Avgrävningar av vår fiber kommer med all säkerhet att inträffa i framtiden och då är det bra att påminna om ett par saker:

#                   skall du gräva -begär utsättning av fiber
#                   blir det avbrott -ring Telia 90200 och anmäl att du har avbrott

Nog tjatat om avgrävningar.

Styrelsen är sommarlediga fram till hösten men som vanligt finns vår kontaktperson Per Persson gripbar om det inträffar något. Kom ihåg att sms och mail kan vara överlägsna kommunikationsmedel och dessutom kan ni beskriva vad ni behöver hjälp med.

Styrelsen önskar alla medlemmar en fin sommar, inga fiberavbrott och avkopplande tillvaro.

/Ola Gynäs