och så blev det jul igen

… ☃️…🎄nu är det jul igen…. 🎅🏻

och tomten har inte en aning om hur han skall få ut alla julklappar eftersom han sitter i karantän. 

Tiden går och nu har vi vant oss vid att Coronan finns mitt ibland oss men så var det inte från början när vi hörde att det hände något i Kina, nått virus som spreds oerhört snabbt. Det skulle ju inte komma hit men se världen är gemensam och vi rör oss över hela världen och helt plötsligt hade vi rört till det och fick en väldig spridning i Sverige. Tyvärr drabbades många sköra och utsatta och jag hoppas, när allt har lugnat ner sig, att vi kan dra lärdom över vilka felaktigheter vi gjorde.

Tids nog kommer vaccinet till vår undsättning men vi kan alltid fundera på hur sårbara vi är.

När vi tvingas att stänga ner verksamhet, arbeta hemifrån, arbeta på ett sådant sätt att vi inte kommer alltför nära andra personer, handla, inhämta information, följa nyheter då är det bra att internet finns och att det är hyfsad fart i ledningarna. Vilken tur att vi har ett fungerande fibernät så att vi kan göra allt det där hemifrån. Det finns de som ännu ej är anslutna men jag tror att tiden verkar i vår favör. har ni grannar/vänner som ännu ej har anslutit sig så berätta gärna hur det fungerar för er och tipsa om vår hemsida (www.svennebybottnafiber.se)

Vår fiberförening har strävat vidare med nya anslutningar och så här inför årsskiftet räknar vi in 387 medlemmar och totalt 404 fiberanslutningar. Tycker jag är riktigt bra för en liten förening som bara har sex verksamhetsår på nacken. Årets stämma genomfördes i glatt mod utomhus och tur med vädret hade vi också. Sen tog det ett litet tag innan styrelsen kom igång och det berodde enbart på Corona och försiktighetsåtgärder. Vi håller fanan högt och rullar vidare varvat med telefonkonferenser och luftiga fysiska möten.

Vi har nu kommit så lång med vår nya struktur (förvaltningsplan) så att jag räknar med att vi skall kunna driva förening, administration och skötsel av det tekniska med hjälp av denna plan. Detta kommer underlätta och stärka vår förening. Varför då frågar vän av ordning och svaret skulle kunna vara att då får vi en struktur som ger oss ordning och reda samt spårbarhet på vad vi gör.

Låt mig så här i juletider önska er alla en riktigt God Jul med många välförtjänta julklappar och ett lika fint Gott Nytt År.