…sommaren är kort… och sen blev det jul…

 

Härligt med en fantastisk sommar som faktiskt inleddes med en av de varmaste majmånader som jag kan påminna mig. Det var bara runt midsommar som det blev lite kyligt och grått väder. Tur att vi har traditioner att falla tillbaks på.

Resten av sommarmånaderna behöver vi inte förklara närmare. Det här kommer att är sommaren som vi talar om i framtiden -den torra, varma sommaren.

Det är nu dags att se över våra avtal, b la vem som levererar TV via vårt fibernät. Vi har idag Telia och deras öppen fiber för de som ville ha ett friare val men nu har tiden rusat iväg och nästa år (2019) måste vi ha slutit ett nytt avtal. Vi har därför bildat en förhandlingsgrupp som kommer sköta förhandlingarna med aktuella leverantörer. Vi som medlemmar kommer, i olika omfattning, få lämna synpunkter på nuvarande utbud och vad vi har för synpunkter på nästa leverantör. En viktig process som ger oss framtidens utbud vad gäller TV-kanaler och bredbandskapacitet.

När ni blickar ut över ert närområde så kanske du bor granne med ett av våra kopplingsskåp. De mörkgråa skåpen med en svart och gul markeringspinne. Är det röjt från gräs och sly runt skåpet eller håller skåpet på att slukas upp av omgivande vegetation? Det är viktigt att skåpen står så fria som möjligt så ser du att det växer in mot skåpet så rensa bort är du snäll, så slipper vi kanske avbrott i just det skåpet.

Vad gäller fibernätet i sin helhet kan vi glädjas åt att fler och fler vill bli medlemmar och koppla upp sig via vårt gemensamma fibernät. Detta stärker vår förhandlingsposition när avtal skall omtecknas.

Så här skulle hälsningen sett ut till sommaren 2018 men alltför mycket kom i vägen och störde mina funderingar varför det inte blev någon sommarhälsning. 

Nu har även julen passerat då allt ”står för dörren” och vi stressar för att hinna koppla av. 

Hoppas att alla fick en lugn och skön julledighet som gav krafter för det kommande året. 

Det som ännu inte anlänt är snön men väntar vi tillräckligt länge så kommer säkert snön, även om vi inte kan kalla den för julesnö.

Föreningsstämma skall vi ha veckan före påsk (vi återkommer med kallelse och datum) och det är viktigt att du som medlem gör din röst hörd. Fundera på om du har några förslag som du vill att vi skall genomföra inom fiberföreningen. I så fall vill vi ha in förslaget skriftligen i god tid före föreningsstämman så att vi kan behandla ditt förslag på ett styrelsemöte. Sista styrelsemötet före stämman är 17 mars 2019 varför vi vill ha ditt förslag till handa i styrelsen väl före detta datum.

Nu får ni ha det så bra och hoppas på många fina vinter och vårdagar så syns vi på stämman